Ламінат з фаскою або без

Доступність, різноманітність кольорів і фактур, естетичність, експлуатації і простота укладання. Це тільки деякі хороші характеристики ламінату. Не страно, що багато клієнти віддають перевагу цьому виду підлогового покриття. Серед інших властивостей цього матеріалу, при його виборі направлятися вирішити, купити ламінат з фаскою або без неї. Що таке фаска? Який краще вибрати ламінат? В цій статті, ви визначите відповіді на ці питання.

Що таке фаска

Поглиблення на стику двох ламелей іменується фаскою на ламінаті. Такі поглиблення виготовляють методом пресування. Скіс або фаска роблять ламінат досить схожим на дощату підлогу, а вузький ламінат з фаскою імітує односмуговий паркет. Що стосується ламелей без фаски, то при їх монтажі поверхня виходить ідеально рівною.

Ламинат с фаской либо без

Зверніть увагу! Товщина ламіната з фаскою повинна бути не менше 12 мм. Лише в цьому випадку він буде відповідати міцності покриття без фаски.

Ламелі виготовляють зі скосами з двох і чотирьох сторін. У разі якщо сказати про двосторонньої фасці, то вона виконується по довжині дошки. Фаска не рідкість:

  • U-образної.
  • V-образної.

Ламинат с фаской либо без

При з’єднанні ламелей, в місцях стику утворюється канавка, імітує односмуговий дощату підлогу або паркет. Квадратний ламінат з фаскою імітує плитку, що має фактуру дерева.

Деякі споживачі відмовляються від ламінату з фаскою, вважаючи, що в місцях стику буде накопичуватися пил або бруд, але глибина канавок, насправді, мала, чому ці побоювання безпідставні. Щоб не було скупчення рідини в місцях стику ламінованих панелей, потрібно обробити їх воском.

Роль фаски

Ламинат с фаской либо без

Фаска на ламінаті не тільки надає йому схожості з натуральною деревиною, вона робить і інші більш серйозні функції:

  • Маскує щілини між панелями, в той час, коли відбувається ослаблення замкового з’єднання. Саме тому ламінат не втрачає привабливості крім того по закінченні багатьох років.
  • Згладжує перепади висоти між ламелями при укладанні плаваючої підлоги на нерівне основу.
  • Амортизує механічне навантаження на підлогу.
  • Візуально збільшує площу приміщення.
  • Двостороння фаска може візуально подовжити приміщення, у разі якщо укласти ламінат протягом довгої стінки.
  • Чотиристороння фаска розширює приміщення.

Який вибрати

Ламинат с фаской либо без

Вибір типу ламінату залежить від стилю, в якому ви збираєтеся зробити приміщення. Ламінат з фаскою фактично не відрізнити від деревного покриття підлоги. Він більше підходить для оформлення приміщень в стилі класицизму. Для більш сучасного стилю краще вибрати ламінат без фаски.

Ціна ламінованої дошки без фаски істотно нижче, ніж ламелі з фаскою.

Зверніть увагу! Якщо ви вирішили придбати ламінат без фаски, то повинні врахувати той факт, що для його укладання направлятися вирівняти підставу, що також тягне за собою грошові витрати. Ламінат ж з фаскою не вимагає підготовки ідеально рівного підстави.

На ламінаті без фаски, укладеному на основу з маленькими нерівностями, одразу будуть помітні перепади. Ламінована панель з фаскою, навпаки, візуально приховає недоліки поверхні підстави.

Зверніть увагу! Що стосується водо — та вологостійкості, то тут ламінат з фаскою нічим не поступається своєму аналогу без неї. Варто врахувати, що будь-ламінат певною мірою побоюється рідини.

Ламинат с фаской либо без

По суті, фаска – це елемент дизайну, декоративний прийом, виходячи з цього великого розходження в експлуатаційних характеристиках і технології монтажу між ламінатом без фаски і з нею просто не існує.

При виборі ламінату, виходите з власних естетичних уподобань, бажаного результату, і стилю, який сильно виражений в інтер’єрі. Бажаєте створити ефект благородної підлогового покриття? Тоді вибирайте ламінат з фаскою. Лише вибирайте матеріал від виробників, не заощаджують на обробці фаски. Якщо ви бажаєте створити ультрасучасну приміщення, то вам відправлятися в магазин за ламінатом без фаски. Обидва рішення будуть вірними.

Відео

Пара слів про родзинки ламінату з фаскою:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.